Valkyria, pressvisning på Liseberg

Wow en sån upplevelse!! Idag fick vi möjlighet att vara med på Lisebergs pressvisning av den nya åkturen Valkyria. En helt sjuk attraktion som ni bara måste testa. Vi började med att lyssna på Lisebergs VD Andreas Andersen som stolt berättade om Valkyria inne på Tyrolen innan vi åkte.
Attraktionen har en fallhöjd på 50 meter och når upp till 105km/h när man susar ner i hålet i marken.
Man börjar med att stanna hängandes högst upp på toppen, det kittlar gött i magen kan jag lova!!
Här står vi på väg in i attraktionen, en riktigt cool byggnad bara den.
(null)
Här står jag med Jimmie och Henrik, vi åkte med den andra turen så allt var så nytt så man nästan kände färglukten haha. Det börjar med en lång backe upp i 45 graders lutning innan man blir hängandes på toppen med ansikterna vända ner i underjorden. Sedan blir det loopar, skruvar och en hel del annat på den knappt 800 meter långa turen. Inte skakigt och skramligt utan mer som om man svävade eller kanske föll fram. Johanna hängde också med såklart.
Lite orolig kanske i början men vi var alla överrens om att detta är kungen bland attraktioner. Så sjukt cool. Det var som sagt pressvisning och många filmade själva turen, bl.a. Peter Sandholt från Morrongänget.
Här kommer några bilder från kamerorna som fotar medans man åker.  (null)
(null)
(null)
Det blev totalt tre turer för mig, jag passade på att åka nu när det inte var kö. För trots att kapaciteten på Valkyria är 1100 personer per timma så tror jag nog man skall räkna med att få stå en stund i kö när väl attrakitionen öppnar för allmänheten nu på fredag kl 11:00. Mitt stalltips är, ÅK DEN!! Den snurrar inte som en karusell utan är bara extrem men ändå härlig. Hamnade förresten med på GT/Expressens film, satt jämte deras reporter på ett av äken. Kolla drygt en minut in i filmen HÄR
 
Må bäst i värmen!!
 
 
Tips Bergådalbana, Bolliger&Mabillard, DiveCoaster, Göteborg, Joyride, Liseberg, Pressvisning, Rollercoaster, Tips, Valkyria Permalink3
#1 - - Anonym:

Hujedamig!!💨💨

Svar: Men helt grym 😃
Janne

#2 - - Annika:

fy farao vilket åk.skulle aldrig ge mig upp i denna.

Svar: Haha Annika, du får släppa sargen och våga :)
Janne

#3 - - Maria:

Ha ha, är det du som är med på Expressens film från igår?
Längtar tills man får åka den!!

Svar: Hehe Maria. Japp, vi satt jämte varandra. Man fick snabb frilla om man säger så 😃
Janne

Till top