Serfaus-Fiss-Ladis, the wrap up

En sådan fantastisk helg Johanna och jag hade i Österrike, ingen av er som följer oss har kunnat undgå att se detta. Vi åkte ner till Ladis och skidområdet Serfaus-Fiss-Ladis då Johanna gjorde ett uppdrag för Österrikes turistbyrå. Området består av tre byar och massor av skidåkning. De vill ha hjälp att berätta om detta för svenska skidentusiaster och alla andra som bara njuter av den storslagna naturen. Vi hörde ingen svenska alls här nere så hit kan man åka inkognito om man vill :)
Det finns massor av liftar (68st),vi köade aldrig längre tid än fem minuter.
98 pister med en sammanlagd längd av 214 km så man har att göra. Älskar du dessutom skogsåkning som jag gör, då finns det inga gränser för hur länge du kan trivas. 
Högsta åkhöjd är 2820m.ö.h. och fallhöden ned till byn är 1620m, så himla bra!
Det hade kommit väldigt mycket snö och det snöade även mängder under tiden vi var där, det var ett sagolikt vinterlandskap.
Johanna utvecklades otroligt som skidåkare på denna resa. Från att ha varit lite försiktig så tuffade hon till sig och stod på rätt ut även ned för de svarta pisterna, vi hade så kul ihop. Känner du att du inte vågar åka hit för att du är osäker på om du klarar det så tänk om. Med rätt coaching (jag ställer upp;)  ) så är det aldrg för sent att lära sig.
Bara glada miner, det är något här nere som gör dig lycklig. När vi blev hungriga fanns det många ställen att välja på och det var väldigt billigt. Två stora stenugnsbakade pizzor, två stora öl och varsin chokladbit kostade 32€ på en restaurang mitt i backen och då fick du med den strålande utsikten på köpet. Att det dessutom smakade fantastiskt gjorde det ännu roligare.
Ojojoj, vad gott vi åt och drack. Det är det fina med aktiva skidsemestrar, man kan unna sig vad som helst för man förbränner massor! Vi var nöjda med alla vår luncher i backen, så vi kan rekommendera alla.
Sen när det var dags att åka er till dalen och gå på afterski så hittade vi ett underbart ställe nära vårt hotel i Ladis. DJ´n spelade tuba och satt du på övervåningen så levererades dina "sportdrycker" med en linbana :)
Vi dansade som tokar, kolla in ett youtube klick på detta HÄR Vi var alldeles geomsvettiga efteråt, men det gick enkelt att lösa framme vid bardisken.
Vi bodde skönt på Goies Alpine Resort Ett spahotell för vuxna som passade oss som handsken! Rummet var stort, snyggt, pratiskt och helt perfekt.
(Bilden ovan från hotellets sida, men den är rättvisande)
 
Så här satt vi och jobbade på kvällarna, haha.
Vi hade halvpension och middag på hotellet på kvällarna. Det var olika menyer varje dag och det fanns alltid tre alternativ varav ett vegitariskt. Duktig personal och bra service gjorde att vi trivdes väldigt bra också på middagen.
Min pudding <3
 
Hotellet hade också ett spa, väääääldigt skönt med ett dopp i poolen efter en lång dag i backen.
Vi sprang även ut till bubbelpoolen på terassen, det var dock bara Johanna som fastnade på bild där.
Jag tror det får vara allt, det finns ännu mer på Johannas blogg som du hittar HÄR. Sammanfattningsvis så kan vi rekommendera allt:
*Området Serfaus-Fiss-Ladis
*Restaurangerna i backen
*Goies Alpine Resort
*Aprés Ski bar (ja, det hette så)
 
Åk hit och njut av en fantastisk och väldigt prisvärd upplevelse
Kram
 
 
#1 - - Ann-Sofie :

Hej!
Kul att få läsa din blogg också! Du gör det Bra! Är det blandad variation på backarna? Ni åkte ju mest svarta o röda? :). Finns det lättare backar också är min fråga? Inte så tuff som Johanna:) Hälsn Ann-Sofie

Svar: Hej Ann-SofieTack, vad snäll du är! Det fanns blå pister också, ca var fjärde skulle jag tippa och så klart en massa röda.Med träning så blir du tuffare, det kan jag lova. Kör hårt!
Janne Fors

#2 - - Anonym:

Vad skoj att du skaffat en blogg🙌

Svar: Tack, tycker jag med 😃⛷
Janne Fors

#3 - - Mallan:

Wooow. Det ser maaagiskt ut! Hit vill jag och Erik också åka!! 🙏🏻

Svar: Grymt ställe, har massor av tips i så fall. Vi åker förhoppningsvis tillbaks första helgen i mars :)
Janne Fors

Till top