Grattis Sverige, du gamla du fria

Så härligt att vi firar Sveriges nationaldag med att ha helgdag, en självklarhet för många men det var först 2005 som det blev så. Bilden ovan är från en nationaldag för några år sedan, ute på havet i min gamla båt och med Johanna. Underbart! Idag firade vi i Slottskogen tillsammans med säkert 20 000 personer till. Vi tog cyklarna upp och satte oss i bakkant av firandet så vi kunde ha cyklarna jämte oss.
Helt fullt med folk och en härlig stämning, Göteborgs Symfoniker spelade massor av musik. Klart finast var så klart nationalsången då alla ställde sig upp. Även Benny Anderssons "Klinga mina klockor" var en höjdare och lite härligt nationalistisk. Många förväxlar nationaldagsfirande med främlingsfientlighet vilket är väldigt tråkigt och helt felaktigt. Firandet uppe i Slottskogen var väldigt inkluderande och fint. Alla fick vara med. Kul att brandkåren kom åkande med en brandbil med en stor flagga vajandes där bak.
Vi hade packat ihop en härligt fräsch picnic, Johanna fotade den så ni kan se bilder hos henne. En väldigt härlig och vacker dag!
Nu packar jag för fullt, skall till New York imorgon och spela hockey i en vecka. NHL drömmen lever ännu, haha.
Heads up mina vänner.
Familj, Janne HejaSverige, Nationaldag, Slottskogen, Sverige, picnic, solenskineralltidigöteborg Permalink0
Till top