Längdåkning på Billingen

Lånade Johannas bil upp till Billingen idag, kände att jag ville få ett sista längdpass innan vi åker till värmen. Johanna satt och jobbade så jag tog en vända själv. Det var riktigt fina förutsättningar även om solen mest lös med sin frånvaro. Denna säsong har det blivit betydligt mer utförsåkning än längd vilket varit fantastiskt kul.
Jag blev lite förvånad över att det var ganska lite folk däruppe, kan det vara det att Vasaloppet varit och att man nu tar igen sig lite? Det är min teori iallafall. Jag tog 10 km spåret och fick upp en skön värme i framför allt överkroppen, hade glömt hur bra det tar på triceps när man stakar i spåren.
Det var helt hästfritt i spåren, måste bero på den tydliga skyltningen haha. Får nog erkänna att jag skulle bli förvånad om jag skidat in i en häst faktiskt. Vallning är inte min starka sida så jag hade varken det bästa fästet eller det bästa glidet men det var ju heller ingen tävling. Man får tänka att träningen tar bättre då helt enkelt.
Med en lite extra sväng på slutet fick jag ihop 11km i ett ganska lagom tempo, bra för att vara en av få vändor i år. Måste bättra på statistiken nästa år, fundeerar också på att ge mig på Vasaloppet. Någon som är sugen på att hänga med?
Fortfarande bra med snö uppe i spåren så har du sug efter lite längdåkning kan jag verkligen rekommendera en tur hit. Fick upp denna bild som minne i Facebook. Hahaha.... det var många småbarnsföräldrar som var avundsjuka på den kan jag lova. 
Trevliga killar som tar väl hand om sina unga fans och även om mig som synes :) Ni kan läsa mer om den träffen HÄR
Ha en skön söndag, vi åker strax upp till Stockholm för jobb på varsitt håll.
 
#1 - - Henrik Johansson:

Ajdå, 11 km. på 1.05! Det kan vi jobba på när du känner dig mogen!

Svar: Haha... låter toppen, gärna coaching 😃
Janne

Till top