Movember is coming

Nu drar snart årets insamling igång. Jag hoppas att alla ni som varit med och stöttat tidigare år hänger med denna säsong också. Jag kommer posta massor om detta på bloggen kommande veckor. Vill ni redan nu vara med och starta insamlingen så hittar ni den HÄR.
Nedan har jag kopierat in lite text om Movember:

VARFÖR MÄNS HÄLSA?

Mäns hälsa är i ett allvarligt tillstånd. Kort sagt, män dör i förtid. 

Kön är en av de viktigaste och mest konsekventa variablerna när det gäller hälsa och förväntad livslängd. Detta är dåliga nyheter för män. Män dör i genomsnitt 6 år tidigare än kvinnor på global nivå.

Dessutom påverkar mental ohälsa män i större utsträckning än kvinnor: tre fjärdedelar av alla självmord begås av män. Världshälsoorganisationen WHO uppskattar att 510 000 män dör på grund av självmord varje år. Det är en person varje minut.
Följderna för dem som drabbas av prostata- eller testikelcancer är betydande och prostatacancer är den näst vanligaste cancerformen bland män i världen och antalet fall förväntas nästa fördubblas till 1,7 miljoner fall år 2030.
Trots detta har denna könsbaserade ojämlikhet fått väldigt litet uppmärksamhet från beslutsfattare och hälso- och sjukvården, lokalt, nationellt och globalt. Det är just därför Movember Foundation fokuserar på mäns hälsa. Det är därför Mo Bros och Mo Sistas världen över förenas varje Movember och ger livsviktiga medel och uppmärksamhet till den dolda krisen för mäns hälsa.
Detta är inte bara ett problem som berör män. För att hantera problemen och arbeta för en värld där framtidens män inte drabbas av de problem som finns i dag måste vi vidta åtgärder både på individ- och samhällsnivå. Detta innebär att uppmuntra män och kvinnor, företag, idrottsföreningar, samhällsorganisationer, regeringar, hälso- och sjukvårdspersonal att jobba för att minska ojämlikheten mellan könen i fråga om hälsa.
#1 - - Anonym:

Vi blir allt sjukare, därav fler insamlingar till diverse fonder! Men ska vi inte lägga resurserna på VARFÖR vi blir sjuka, istället för på behandlingsmetoder när sjukdomen är ett faktum? Det är vår livsstil som gör oss sjuka; transfetter, farliga tillsatser, socker, mjölkprodukter, mycket stress, för lite återhämtning, konserveringsmedel, kosmetika etc etc. Så om människan ändrar sin livsstil och matintag, är denne en bra bit på väg.....

Svar: Hej. Helt enig och det är lite av vad Movember handlar om, att medvetandegöra vad som gör oss sjuka och ändra inställningen till detta.Janne
Janne

Till top