Snökaos, förseningar och flygplatsstrejker

Igår så var det dags att vända näsan hemåt efter en fantastisk vecka i snöparadiset Serfaus-Fiss-Ladis. Kommer med ett stort inlägg med massa tips och länkar inom kort. Sista dagarna så har det snöat vansinniga mängder, många alporter i Österrike, däribland St Anton, blev helt insnöade och vägarna avstängda. Synd för oss att det inte hände i Ladis.
På Innsbrucks flygplats var det också stökigt, många av de ankommande planen kunde inte landa, vi träffade några som skulle till Berlin och deras plan fick flyga till Frankfurt och landa för vädret i Innsbruck var för dåligt. Vårt lilla propellerplan lyckades dock landa 40 minuter försenat. Efter detta startade en lång oviss väntan, skulle vi kunna starta eller inte? Ingen info utan bara en massa förvirrade människor. Vi hade en och en halvtimme mellan flighterna i Frankfurt (mellanlandning) så vi började ana att det skulle bli tajt. Till slut får vi dock beskedet attt vi skall försöka. Tur vi inte är flygrädda! Vi boardar planet snabbt då vindarna plötsligt vänt till mer gynsam riktning och kommer snabbt iväg. En av de skumpigaste take-offer jag varit med om men allt gick bra. Nu var det en kamp mot kloockan, hade vi tur så kanske flighten från Frankfurt till Göteborg var försenad den med? I samma ögonblick som vi parkerar vårt lilla plan tog dock vårt nästa flyg av mot Sverige. Skit också!!!
Jag får upp i min app att vi blivit ombokade till 07:40 och vi tänker jajaja.... vi får ta ett hotell och sova några timmar innan vi åker hemåt. Det vi missade och fick info om var att det i dag är en stor strejk inom flyget i Tyskland och ALLA flighter är inställda. Vi var ombokade till i morgon onsdag!! Vi får se om det blir fler dagar. Se på bilden bakom oss och nedan, det står cancelled på allt.
Så vi hade inte bara otur, vi hade dubbel otur!! Det som känns extra surt var att vi fuderade på att boka om vår flight hem och stanna några extra dagar på vårt hotell Goies i Ladis men kände att vi ändå behövde åka hem. Nu är vi alltså i Frankfurt och har hela dagen på oss att upptäcka staden då vi inte skall åka förens i morgon förmiddag. Jag kollade dessutom upp att hyra bil och åka till Tjeckien för att kolla in Frölunda spela i CHL ikväll.
Det kändes dock som att det blev lite långt att köra tur och retur, i alla fall tyckte Johanna det haha. Så, någon som har tips på what to do in Frankfurt? Tyskland är ju i många avseende fantastiskt och vi ger oss strax av från hotellet in till City för att se vad staden har att erbjuda. Ikväll blir det hockey på någon bar.
 
Heads up och flyg säkert!
Janne, Resor Austrian, Cancelled, CarpeDiem, DenOfrivilligeTuristen, Fiss, Flygkaos, Frankfurt, Innsbruck, Ladis, Lufthansa, Serfaus, Strejk Permalink2
#1 - - Anonym:

Har inte du övernattat i Frankfurt tidigare....?

Svar: Njae, vi har bott i mysiga små byar i närheten. Första gången här.
Janne

#2 - - Ulrika Hultberg :

Hoppas att ni kommer hem i morgon. Ni vekar att ni har haft det mysigt och trevligt i alperna med skidåkning.

Svar: Kommer vi inte hem i morgon så blir det en annan dag, finns alltid något kul att upptäcka 😃
Janne

Till top