All du behöver veta om Serfaus Fiss Ladis

 
I samarbete med Österrikes Turistbyrå
Nu är det dags att summera vår härliga vecka nere i Österrike och jag tänkte jag skulle komma med en massa tips och länkar till er. Vi kommer gå igenom:
  • Boende 
  • Liftar/liftkort
  • Backar
  • Skiduthyrning
  • Restauranger
  • After Ski
  • Flyg/transfer
Boende:
Vi bodde på Alpine Resort Goies i den nedre byn Ladis. Vi har bott här en gång förut och trivs fantastiskt bra!
Stora, lyxiga rum med den där äkta alpkänslan. Badrummen är fantastiska och duschen är en historia för sig själv.
Hotellet har helpension och ett härligt SPA. Det vi gillar allra mest är de stora vackra rummen och den supertrevliga personalen.
Update 18/1-20
I år bodde vi på Das Marent, ett otroligt trevligt hotell i Fiss. Lyxig frukost, fina rum och grym service.
 
Liftar/liftkort:
Systemet har 68 liftar och 241 pister. Det finns mängder med åkning även vid sidan om pisterna men här får man vara uppmärksam för varningsskyltar så klart. Vi har haft massor med snö varje gång vi varit här och väntan i köerna har alltid varit kort. Ett 6-dagars liftkort för en vuxen under högsäsong kostar 248.50€ vilket är ungefär som hemma i Sverige.
Backarna:
Pisterna finns i alla färger, du hittar en pistkarta HÄR
Hela system är väldigt välskött och välpanerat. Det finns en svart pist ner från Zwölferkopf (2596möh) som heter Diretissima, den är riktigt trevlig.
Skiduthyrning:
Vi har hyrt vår utrustning på Sport Loisl varje gång vi varit här. Det ligger alldeles nedanför dalstationen i Ladis och servicen här är grym. Du hittar länk till shopen HÄR Det finns även möjlighet att förvara sin utrustning här, det har vi dock inte testat.
Restauranger:
Vi har haft all inclusive varje gång vi bott här så vi har inte prövat restaurangerna nere i byn, däremot har vi testat flera lunchrestauranger i backen och vi har våra favoriter.
Restaurant Lassida som du hittar HÄR ligger på Lazid på 2350 möh. De har otroligt goda stenugnsbakade pizzor, smarrig Kaiserchmarrn och en massa annat gott.
Utsikten är magisk, lokalen inne är trevlig och priserna är jättebra. Här tar vi alltid flest luncher. Sedan har vi Möseralm, en större restaurang som ligger efter första kabinen upp från Fiss. Här finns ett stort utbud av maträtter och stora sittytor men charmen ligger inte på samma nivå som stugorna runt omkring i backen. Det finns många andra fina stugor i backarna samt en riktigt flott som heter Monte Mare och som ligger allra längst bort i systemet vid Masner.
 
 Update 18/1-20
Ski Loung vid Kompardell, ett lyxigt alternativ vid Kompardell Mittelstation. Här åt vi fantastisk Schnitzel och hamburgare.
After Ski:
 Vi har på alla våra resor bott i Ladis och där är vårt val givet! Vi älskar Après Ski Bar Geigaloch. Ägaren och tillika DJ´n Andi spelar klassisk alpdunkadunka och baren är en mix av Alphydda och disco.
Stämningen är alltid på topp och emellanåt åker tuban fram. Så hysteriskt kul vi haft här, kan knappast beskivas. Enda smolket i bägaren är att det rökas friskt i baren så just luften är mindre frisk. Det finns ett flertal barer i backen och även en större utomhusbar vid dalstationen i Fiss. Här har vi också dansat pjäxdans med stor inlevelse.
Flyg/Transfer:
Vi har bokat alla våra resor ner med Lufthansa. Det går inga direktflyg till Innsbruck från Göteborg så vi har flugit både via München och Frankfurt. Sista sträckan brukar bli med propellerflyg, en kul och lite skumpigare flight än med de stora jetmaskinerna.
I mars förra året tog vi hyrbil från München och hade då drygt tre timmar att köra. Totala restiden blev ungefär den samma så jag skulle säga att det är smidigare att flyga hela vägen till Innsbruck såvida man inte vill ha tillgång till bil i Ladis. Vi har blivit hämtade av taxi på flygplatsen och den transfern ligger på ca 150€ enkel väg. Ofta stora fina bilar med trevliga chaufförer. Sist var det SFL Taxi som hämtade oss. De kan ni nå HÄR De är alltid på plats i tid och kör snabbt och säkert.
 
Sammanfattningsvis så kan vi båda konstatera att vi älskar området och all fin åkning, mat och service som man erbjuds som gäst här. Söker ni i min eller Johannas blogg (som ni hittar HÄR ) så hittar ni massar av fler inlägg med tips och bilder från våra besök här nere.
Njut av er semester i Serfaus-Fiss-Ladis och hälsa från oss!!
Se upp i backen!
 
 
 

Janne, Resor, Tips AlltDuBehöverVeta, ApresSki, BlizEyewear, Fiss, HellyHansen, Ladis, LoveAustria, LoveTirol, Lufthansa, MassorAvTips, SamarbeteMedÖsterrikesTurisbyrå, SeUppIBacken, Serfaus, Travelblogg, Weilwirsgeniessen, reseblogg, ÖsterrikesTuristbyrå Permalink0
Till top