Hund(ra) knyck i Sälen

Kan ni känna känslan? Upp tidigt, på med massor av kläder och sedan ut i minus 20 grader för att åka hundspann?! Ren och skär magi. Johanna har drömt om detta länge och idag var det dags att förverkliga drömmen.
(null)
Vi började med att sela på hundarna och spänna fast dem framför kälken. Kan säga att dessa Huskys var pigga och sugna på att jobba! Sedan bar det iväg uppför fjället i full fart.
(null)
Rätt upp på fjället och vyer som man inte kan se nog av, inga bilder kan göra det rättvisa. Hundarna älskar att springa och mitt jobb som förare är att hålla tillbaks dom så att de inte går för fort! Johanna slet som en klassisk seglarslav och höll motvikt i svängarna. Hon fick även en rejäl rumpmassage! Hundarna har dessutom en egen vilja och de valde en egen väg vid ett tillfälle, vi kapsejsade lite men som de vana sneseglarna vi är kom vi snabbt upp på rätt köl igen.
Ni ser hur frostiga vi är va? Nån kanske undrar om det inte var kallt för hundarna? Vi fick höra att de flesta av hundarna föredrar att sova ute på natten för de gillar inte värme, haha... Sicka stollar! Vi åkte upp till Hemfjällstugan och tog en fika och vilade hundarna lite. Johanna och jag och ALLA andra passade på att fota lite.
(null)
(null)
(null)
(null)
Som jag redan skrivit.... MAGI! Så coolt att få testa detta och känna på kraften i dessa duktiga hundar.
Vi åkte ut med Fjälläventyr, kolla upp dom om ni är sugna på en tur, rekommenderas varmt (eller kanske kallt då).
Tänkte dessutom bjuda på en fotobomb från tisdagens härliga dag i pisterna också. Tror att vi sammanlagt på dagen köade max trettio minuter. Aldrig trångt och bara glada miner, fattas väl bara det med tanke på vädret. Håll till godo!
Så sjukt bra dag detta också, vi kan inte fatta en sån tur vi har med vädret här uppe. Som ni kanske sett på stories har vi förlängt vår vistelse i omgångar. Vi älskar verklingen Bügelhof! Avslutar med att erkänna sicka stollar vi var idag, för när vi var klara med hundspannet så hämtade vi våra längdskidor och åkte upp till Hemfjällstugan igen! 5km med bara uppför i en fantastisk miljö och magiskt solsken!
Belöningen för att kämpa upp för backen är ju såklart att det var fem kilometer med nedför på vägen hem, vi hade en toppfart på 55km/h i den brantaste backen... Snabbt på ett par smala längdskidor.,
Har ni hängt med ända hit i inlägget så vill jag tacka just dig för det, hoppas att ni får lite inspiration till kommande semestrar.
Tjillivippen!
 

Till top