Middag på Way Out West

Igår var vi inbjudna av Coop till deras "Get food wasted" Pop Up restaurang. De är huvudsponsor till Way Out West och deras tema i år är att motverka matsvinnet, något jag själv brinner för. Ca en tredjedel av all mat som produceras slängs vilket är helt oacceptabelt. Middagen bestod därför av råvaror som annars skulle kasserats.


Vi kom lite sent så vi fick in de två förrätterna på samma gång, och de var riktigt goda. En avocadosoppa och en sallad på tomat och torkat bröd, låter kanske inte super men det var det, kanon gott. Till varmrätt fick vi en kålrätt som också smakade mumma.

Way Out West är en köttfri festival vilket jag personligen tycker låter lite tråkigt, men när man kan göra så god vegitarisk mat som vi fick igår så saknar man faktiskt inte kött. Det var supergott. Jag skulle vilja uppmana alla att tänka på hur man förbrukar mat. Ägg som står i kylen håller t.ex. en månad längre än bäst före datumet. Så släng inte matvaror bara för datumet gått ut, det går att använda på något vis. Jag tycker det handlar om att respektera naturen och det vi plockar ut från den. Middagar handlar ju inte bara om mat utan också om sällskap och det fanns det trevligt med.

Daniel och Annika pratade vi med en bra stund.

Vi träffade också Emma Knyckare och Josefin Johansson. Märkligt att räffa radiopersonligheter som man känner igen rösten på men inte visste hur de såg ut.


Efter middagen gick vi ner i festivalområdet och kollade lite på Arctic Monkeys innan vi gick bort till dungen där det var DJ´s som spelade.



Mer vår musik, gött gung och härlig stämning. Vi hängde här i någon timma innan det var dags att cykla hem och rasta Lucy. Idag blåser det nästan storm och några spelningar har blivit flyttade. Hoppas att det går bra för de som är på plats.

Vi har ett tredagars pass så vi kanske knallar upp ikväll igen. Tack till Coop för inbjudan och händerna i taket för den goda maten.
Wow helt enkelt!