Portofino, ett paradis på jorden

(null)
Portofino och området Ligurien kan mycket väl vara den vackraste platsen på jorden. Vackra vikar, prunkande blommor, palmer och vackra hus över allt Man nästan får ont i ögonen av allt vackert. Vi bokade Hotel Mediterraneo i S. Margherita Ligure när vi var i Verona och det var ett riktigt lyckokast. Så vackert, stora rum och bra service. Perfekt utgångsläge för våra små cykelutflykter.
Vi har stannat och badat i flera av vikarna, vattnet är kristallklart och stranden består av rundslipade stenar. Det är havet som format dessa genom årtusenden av vågskvalp. Vi tog cyklarna till Portofino redan första kvällen vi var här och vi blev verkligen förtrollade. Byn som ligger i en vik är verkligen som ett vykort och i hamnen trängs både små båtar och yachter stora som flerfamiljshus och ännu större. En av båtarna kostade tydligen 700 miljoner kronor berättade en läsare.
(null)
(null)
Vi tog en öl i hamnen i Portofino och här märks det att det är ett annat prisläge, drygt 9€ styck. Man får helt enkelt betala för den vackra utsikten och läget.
(null)
Man kan också ta båten hit vilket vi gjorde idag. En härlig men kanske lite trång tur som tar ca 15 min från S.Margherita till Portofino och ytterligare 20-30 minuter till nästa paradis San Fruttuoso.
Så vackert även från havet och man har svårt att låta bli att fota. Idag valde vi att åka vidare till nästa stopp som alltså var San Fruttuoso, ett gammalt kloster som man bara når via båt (eller bergsvandring ca 5 timmar). Viken var väldigt vacker och vatten var kristallklart, vill dock hissa en varningsflagga för att det är riktigt mycket folk. Vi såg en fantastisk restaurang när vi gled in med båten och jag var snabbt där och bokade bord för lunch. Ett sånt läge!!
Vi tog, hör och häpna, pasta!! Ojojojojojoj.... så väldigt gott igen. Man kan nästan se det på bilderna.
Jag tog en vongole med pesto och Johanna en seafood variant. Man häpnar varje gång över hur gott det är. Man börjar nästan gråta! Och tar man utsikten i beräkningen också så är det himmelskt.
Denna restaurang har  ett prisläge som är lite högre men med tanke på läget och också hur fantastiskt gott det var så får det en stor tumme upp. Vi tog båten hem på eftermiddagen och har nu på eftermiddagen hängt på vårt nya hotells takterass. Den var heller inte så dum.
Lite bubbel i bubbel blev det och vi njöt fullt ut, och man fick nästan inte nog av den fina utsikten här heller. Så här blev föresten den första bilden Johanna tog på mig, hon hamnade visst i förgrunden, haha.
(null)
Nu har vi precis duschat och skall ut på middag, undrar vad det bliiiir.... Knappt pengarna tillbaka om man spelar på pasta men vi har snackat om tonfisk också.
Den som lever får se, ciao tutti!
 
 

Resor, Tips Italien, Ligurien, MediterraneoEmotionalSpa, Paradis, Portofino, Rivieran, Roadtrip, SanFruttuoso, SantaMargherita, travellblogg Permalink1
#1 - - Anonym:

Kör på tonfisk!

Svar: En av oss gjorde :)
Janne

Till top