Motorcykelkortet på G

I samarbete med Kramérs trafikskola
Idag var det första dagen på min en-veckas intensivkurs för att ta motorcykel körkort. Jag tog bilen upp till Stenkullen där skolan har sin eventlokal. Vi började med en god frukost och Mattias & Erik gick igenom vad veckan kommer att innehålla. Utbildningen görs i femton block och avstämningar att man är med görs löpande.
Sedan var det på med säkerhetsutrustning och upp på elcrossarna. En fördel med att börja med dessa är att man slipper själva växlingsmomentet då de saknar just växlar. Alltså blev det fullt fokus på placering på hojen, gas/broms och hur du styr mer med ben och kropp än med armar och styre.
Vi snackade mycket, jämförde upplevelser och övade övade övade. Och som med allt annat i livet så ger övning färdighet så när lunchen kom så kände vi alla att vi mer eller mindre behärskade de olika teknikerna. Kul med så snabb utveckling. Efter lunch fortsatte jag med lektion inne i Göteborg. Har tyvärr inga bilder härifrån idag, men återkommer med bilder senare i veckan. Nu gick vi över från el till bensin och en kraftfull BMW cykel. En ny genomgång av motorcykeln och alla reglage och sedan övning på att hitta dragläge och hur bromsarna tar. Efter det bar det ut i trafiken och till deras övningsplats på Hisingen. Jag hade inte alls räknat med att komma ut i trafiken första dagen men efter all övning och proffsiga genomgångar känndes det helt naturligt. På övningsfältet så blev det fler övningar gällande kroppsplacering, dragläge och broms. Tiden flög i väg och dagen tog slut snabbare än väntat. Nu väntar lite uppfräschning av skyltkunskap tror jag, vill ju inte torska på teorin.
Mer bektraktelser från körkortsskolan kommer senare i veckan, häng med.
Ride on!
Janne, Tips Akörkort, BMW, Göterborg, Kramérs, Stenkullen, Trafikskola, elcross, Övningskörning Permalink0
Till top