Jeepar, fyrhjulingar och dromedarer

Ett sånt äventyr mitt ut i öknen! Vi blev hämtade av denna sköna lirare vid lunchtid på vårt hotell Steigenberger Pure Lifestyle.
Bilden tagen ute i öknen dock. Vi bokade vår utflykt med Apollo, du hittar deras utflyktsprogram HÄR.  Jeepen har två längsgående soffor som vi sitter på och en pälsklädd instrumentbräda, bara det :) Vi började med att köra ut i öknen med fyrhjulingar. Landskapet tar nästan aldrig slut.
Vi fick faktiskt ta en liten paus mitt ut i öknen då en ärldre herre fick ryggproblem och behövde hämtas med bil. Så tänk på att var frisk i kroppen om du skall ge dig ut på sådana här äventyr. (null)
Där efter blev det värsta Paris-Dakar rallyt djupare in i öknen.  (null)
Att åka jeep i full fart bland sanddyner påminner mycket om att köra full throttle med båt i gropig sjö så vi kände oss hemma. Inga vägar, lite grund att passa sig för men sjukt kul!
Efter ett tag ändrade landskapet sig och berg började tona upp sig, det visade sig att vi klättrat över 400 höjdmeter.  (null)
(null)
Vackert så man blir tårögd i solnedgången. I vanlig ordning bad jag min älskade superbloggare om en cool bild.  (null)
Märkligt hur man alltid hamnar i bakgrunden på dessa kort haha.  (null)
Riktigt coolt ställe, härifrån sprang vi i full fart ner för en sanddyn likt ett störtlopp i svart pist. Hur häftigt som helst! Sedan var det dags att ta sig vidare till sista stoppet, beduinbyn.  (null)
Här fick vi se hur de lever utan varken elektricitet eller andra moderniteter. Och så klart.... Rida dromedar! (null)
(null)
 
  (null)
(null)
Märkliga djur helt anpassade till ett liv i öknen, de kan dricka 120 liter vatten i ett svep och sen inte dricka på två veckor. Helt galet.  (null)
Vi bjöds också på en härlig grillbuffé innan färden hem genom den månupplysta öknen. 
Ett sånt äventyr!
 
 
 
Till top