Monte Baldo, vandring på hög höjd

Idag var det äntligen dags att ta cabinen upp på Monte Baldo, berget som ligger precis bakom Malcesine. Cabinbanan går från den övre delen av byn, vi tog cyklarna dit från vårt hotell så vi har varit riktiga friskusar idag! Som ni säkert förstått så är vi förtrollade av berg & alper, det är något i det närmaste religöst med de fantastiska vyerna på dessa höjder. Så även med luften, frisk och krispig, nästan så man känner sig turboladdad med energi.
Cabinen kostar 22€ t/r från byn upp till toppen, något som det skulle visa sig vara onödigt för oss. Mer om det senare. Man byter ungefär halvägs och den andra cabinen snurrar på vägen upp, inte som en karusell utan lugnt och städat. Man får alltså chans att se 360 grader och det är riktigt vackert.
Cabinen landar på 1760 möh och sedan väljer man en av de många lederna och knallar vidare, upp/ned eller i samma höjd. Det finns vandring lämplig för alla skulle jag säga. Förra året tog vi riktigt coola hoppbilder och jag ville ta om dessa idag. Gick väl så där hehe, men lite kul är det, eller vad tycker ni?
Det är mitt jobb att bära ryggsäcken så det blev ganska varmt efter en stund, tröjan åkte av och man fick chans på en skön liten solbränna också.
Vyerna är magiska och vi stannar och fotar mycket men det är svårt att fånga det storslagna landskapet på bild, det behöver nästan upplevas på plats.
(null)
(null)
Johanna är tuffare än man tror när vi ska ta bilder, får hålla ögonen på henne så hon inte kliver för långt ut i stupen och ramlar ner. Som sagt det blev varmt att vandra trots att vi var uppe på över två tusen meter.
Har ni provat att vandra i alperna? Eller här i norra Italien? Så mäktigt, lite mer dramatsika berg än hemma även om de är fina också.
Efter en vandring med mycket höjdmeter och en bra sträcka skall man ALLTID unna sig golunch, det gjorde vi så klart och det blev pasta! Så gott, jag älskar pasta och skulle nog kunna leva på det varje dag tror jag.
Älskar henne, denna där här ovan också <3
Vägen till mannens hjärta går via magen (säkert kvinnans också) och här i Italien är det kärlek kan jag lova. Jösses så gott vi äter, och dessutom både lunch och middag så det är tur vi rör på oss.  (null)
Mmm, hon fick till en ny nagelbild 😂💅🏼
Nu en liten återkoppling på det där jag skrev i början om att det var onödigt att betala 22€ per person, när vi tog cabinen ner från toppen och kom till mellan stationen var det kö så vi beslutade oss för att gå ner sista biten.
(null)
Det visade sig vara en ganska tuff uppgift med vansinnigt branta backar och nästan en tredjedel av stäckan gick vi på en slädbacke gjord för åsnor. Tur man inte är åsna, för en sak är att gå ner med en ryggsäck på ryggen, men här har stackars Ior fått dra slädar fulla med grejer i en lutning som man nästan inte kan stå i. Puh, en timma tog det och vi räknar med en grym träningsvärk i morgon. Blogg från gårdagens näst intill gudomliga besök på Madonna della Corona kan ni läsa om på Johannas blogg HÄR
Nu har vi myst på rummet en stund och skall ta båten över till Limone för middag ikväll, kommer bli amazing.
Ciao tutti!
 
 
 
 



#1 - - Izabelle:

Härliga bilder! Har själv bara vandrat i Sverige än så länge.

Svar: Tack Izabelle. Vi har nästan inte vandrat alls i Sverige så jag saknar den upplevelsen. Men när du får tillfälle och ta en tur hit och vandra så gör det!
Janne

#2 - - Björn Aldenfalk:

Wow vilka vackra bilder! En dröm jag har att få genomföra en sådan trip med min fru

Svar: Kul att du tycker det Björn! Hoppas er resa blir av!
Janne

#3 - - Gunilla Almevad:

Så härligt ni har det! Vandring i Alperna är toppen. Brukar besöka min väninna i Val di Sole och vandra eller åka skidor där. Man kopplar av, boostar hjärnan med vyer och intryck och är tillbaka i vardagen med en välmående kropp. Fortsätt njuta!

Svar: Hej Gunilla. Så härligt! Val di Sole får vi testa. Må bäst
Janne

#4 - - Gunilla Almevad:

Så härligt ni har det! Vandring i Alperna är toppen. Brukar besöka min väninna i Val di Sole och vandra eller åka skidor där. Man kopplar av, boostar hjärnan med vyer och intryck och är tillbaka i vardagen med en välmående kropp. Fortsätt njuta!

Till top