Serfaus-Fiss-Ladis: tips på boende, skidåkning, restauranger och afterski

Här kommer en massa tips för er som blivit sugna på att åka ner till Serfaus-Fiss-Ladis där vi nu varit två gånger de senaste veckorna. Jag kommer gå igenom våra favoritställen när det gäller:
  • Nedfarter
  • Restauranger i backen
  • Afterski
  • Hotell ( de vi bott på)
  • Skidhyra
  • Flyg och lämpliga flygplatser
Det finns 214 pister i området och alla är mycket välskötta. Tar du kabinen upp från Ladis via Fiss till Schönjoch på 2436 m.ö.h. så hittar du flera fantastiska nedfarter på baksidan av berget. Det finns lite blandade färger på pisterna att välja på så du hittar garanterat något du gillar. Sikta mot den nedersta liftstationen som heter Almbahn så kommer du upp till Zwölerkopf på 2598 m.ö.h. och passa på att ta foto vid Crystal Cube.
Några andra fina pister hittar du i Serfaus, ta kabinen upp till Lazid. Sedan tar du vägen ned mot liften Lawensbahn. Här har du också flera fina nedfarter, det var här vi filmade detta youtube klipp.
  (null)
Här står jag i Serfaus och vi skall kliva på kabinen Lazidbahn som tar dig upp till starten för dessa nedfarter. Den tar dig också upp till vår favoritrestaurang i backen, Lassida. Denna måste ni testa, oavsett väder så är det bra. Fantasiskt mysigt inne.
Två pizzor, två stora öl och några chokladbitar kostar 33 euro, som hittat! Kolla in utsidan också.
Här fastnar man lätt! Sista dagen svängde vi in på ett ställe nere vid liftstationen Lawensalpe på 1902 m.ö.h. som var helt fantastiskt! Solsida och en vy som fick ögonen att tåras. Faran här är väl bara att man blir sittandes förlänge.   (null)
 
(null)
 
(null)
Wow sådanna härliga luncher vi haft här. Det finns många fler restauranger och barer och de var bra alla, detta var de vi fastnade extra för. Sedan kommer vi till afterskin. Ett sådant härligt ställe vi hade alldeles där vi bodde i Ladis, ett galet drag och Österrikisk bompa bompa. Vi skrattade så vi storknade, dansade pjäxdans och jag spelade t.o.m. trombon! Kolla youtubeklippet HÄR Andi som äger Aprés-Ski Bar Geigaloch är en störtskön kille som DJ:ar på andra våningen, och när trycket är som bäst så åker tuban fram!   (null)
(null)
Missa inte att titta in här, bäst drag blir det strax efter 17:00. Men som duktiga afterskiare så löser man drag om man kommer tidigt eller sent, det är lätt här! 
Boende: Vi har bott på två olika ställen när vi varit här och båda två har varit fantastiska fast på lite olika sätt. Till att börja med så var båda adults-only! Självklar lyx att unna sig om man reser utan barn. Första hotellet heter Alpine Resort Hotel Goies. Ett superfräscht och lyxigt hotell, kolla första kvällen när vi gick husesyn på youtube HÄR. Stora rum är perfekt på skidsemester, man har så mycket kläder att hänga upp. Duschen var en historia för sig.
 
Snyggt va? Älskade verkligen det. Sovrummet var också stort och hade en vardagsrumsdel.
Restaurangen var bra, vi hade halvpension och det var verkligen bra mat!
Snygg middagsdejt hade jag med mig från Sverige ;)
Ett otroligt härligt hotell som vi verkligen kan rekommendera.
Andra resan bodde vi på en annan typ av hotell fast som egentligen liknade detta fast mycket kitchigare. Alpen-Herz Romantik&Spa. Även här hade vi stort rum, faktiskt ännu större. Sviten var på 60m2 och vi hade bubbelbad och öppen spis i sovrummet. Men, som sagt, lite kitchigare.
De höll inte igen på gracerna, rosenblad överallt och hjärtbäddad säng.
(null)
Lägg till detta en STOR balkong med utsikt över backen, rummet var verkligen helt otroligt.  Detta hotell hade vi helpension på, fast lunch åt vi i backen alla dagar utom sista då vi tog lunch på hotellet. Den var mycket bra, en rejäl buffé och just denna dag var det bl.a. god pasta. Både frukost och middag var också riktigt bra, servicen var snabb och mycket trevlig. De frågade alltid om man ville vänta mellan rätterna eller om man vill få in maten direkt. Allt smakade gott. Rekommenderas till par som vill testa ett hotell som verkligen tagit steget fullt ut när det gäller att erbjuda par en unik miljö.
 
Skidor hyrde vi på Sport Loisl Skiverleih, där fick vi grym service och snabb hjälp. På vår första resa ville vi byta utrustning och det tog bara en minut så var allt klart. Andra resan så känner de igen oss och frågar om vi vill ha samma utrustning som sist! Snacka om att ha kunden i fokus, som säljchef älskar jag det! Stället ligger alldeles vid dalstationen i Ladis, mellan de hotellen vi bodde på. Kommer hyra där på vår nästa resa också, ingen tvekan.
Till sist så kommer vi till resan.Vi flög med Lufthansa bägge gångerna, vår första resa flög vi via Frankfurt till Innsbruck. En kul och spännande resa med proppellerflyg sista sträckan. Från Innsbruck åkte vi taxi till Ladis, en sträcka på ca 100km. 
Jag älskar att flyga och gillade trippen, men tycker man det är obehagligt när det skumpar lite så skall man satsa på att göra resan vi gjorde andra gången. Stort plan ned till München, inga mellanlandnigar och sedan hyrbil de dryga 20 milen till Ladis. Det är mycket alpvägar så det tar ca 3 timmar att köra om trafiken flyter, på hemvägen blev det lite spännande med tid då det var stopp på ett par ställen på vägen. Men vi hann och kom hem på knappt två timmars flyg till Göteborg igen.
Det får avsluta texten, tveka inte att ställa frågor i kommentarsfältet. Jag svarar på alla, om jag inte vet så får du i alla fall ett HEJ tillbaks.
Puss å kram från nöjda skidåkare!
 
#1 - - Maria:

Hej...igen :-)
Som jag sagt innan, gillar verkligen att läsa din blogg. Du skriver på ett så...lättsamt sätt, så bra att man nästan hör dig och din goa dialekt :-)
Underbara tips du ger. Tack för det.
Kram

Svar: Tackar Maria
Hör man dialekten har jag lyckats 😃 tack för dina hejarop🙏🏽
Janne

Till top